Informatie

 

De afbeelding van het logo is ontworpen door kunstenares Gemma Vermeulen.

Gemma Vermeulen is geboren in Bilthoven als dochter van de bekende (sur)realistische schilder Piet Vermeulen.

Zij kreeg haar opleiding aan de Rietveld Academie in Amsterdam. Aanvankelijk legde zij zich toe op de schilderkunst. In haar vrije werk – waarin de mens altijd een hoofdrol speelde – abstraheerde zij van de werkelijkheid maar bleven haar figuren herkenbaar. Ook raakte zij bekend door haar portretten, veelal in de technisch lastige maar subtiele aquareltechniek.

Zo’n vijftien jaar geleden ontstond bij haar de behoefte om driedimensionaal te werken, plastisch bezig te zijn met materialen als steen en klei. Dit resulteerde in een groot aantal beelden van keramiek, steen en brons in verschillende grootte, van een paar centimeter tot levensgroot. De grotere beelden van keramiek zijn vorstbestendig en geschikt voor plaatsing in de tuin of in een besloten ruimte. Ze hebben vrijwel altijd de mens tot onderwerp, zwierig stappend in de ruimte of ingetogen en verstild met de hand onder de kin.

Haar beelden zijn soms naar de werkelijkheid, maar meestal op een speelse manier gedeformeerd. Zij laat zich daarbij leiden door de vorm van de steen die zij bewerkt. Bij de afgietsels in brons zijn de oorspronkelijke vorm en structuur van de steen goed te herkennen.

Gemma’s werk is aangekocht door diverse bedrijven en particulieren. Zij exposeert regelmatig in diverse galeries en ook in het buitenland (Canada, Venezuela, Zwitserland).

www.gemmavermeulen.nl

http://congres.samennogbeter.nl/images/snbbanner.jpg

Samen Nog Beter
  • Locatie

   Woudschoten Hotel & Conferentiecentrum
   Woudenbergseweg 54
   3707 HX Zeist

   Routebeschrijving

   Follow us

  • Onze nieuwsbrief

All for Joomla All for Webmasters